Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Heb je een kleine badkamer, dan is het vaak woekeren met ruimte. Bovendien geven het grote aantal flesjes en potjes vaak een rommelig aanzicht. Daarom hier een aantal tips om je badkamer handiger in te delen:

  • Rekjes aan de deuren zorgen ervoor dat je anders loze ruimte kunt benutten. Denk bijvoorbeeld aan een handdoekenrekje aan de deur of een kapstok om bijvoorbeeld badjassen aan op te hangen.
  • Ook langs de muren is veel ruimtewinst te boeken. Door de hoogte in te gaan bespaar je op vloerruimte. Benut de muren dus door daar dingen op te hangen. Dat kan al heel simpel door een bakje met zuignappen op te hangen en daar kleine (lichte) spulletjes in te bewaren. Ook een rekje in de buurt van de douche voor bijvoorbeeld doucheschuim is handig.
  • Met planken aan de muur creëer je extra ruimte voor potjes, flesjes etc. Maak er eventueel haakjes onder voor badjassen of handdoeken. 
  • Heb je een bad, dan kun je een rekje over het bad plaatsen waarop je je badspulletjes kwijt kunt.
  • Smalle kasten zijn ideaal in badkamers. Doordat ze smal zijn zullen ze snel ergens tussen passen en nemen ze relatief weinig ruimte in.
  • Ruimte onder de wastafel kun je benutten door daar een wastafelkastje of een handdoekrekje te plaatsen.

Denk ook eens verder dan alleen de badkamer. Met name tieners willen hun verzameling toiletartikelen nog wel eens stevig uitbreiden. Staat er inmiddels van elk gezinslid een hele verzameling potjes, flesjes en tubes in de badkamer? Spreek dan af dat iedereen die spullen op zijn eigen kamer bewaard. Geef ze allemaal een mandje waar ze alles in kunnen bewaren en die ze zo nodig mee kunnen nemen naar de badkamer. Je zou nog meer op ruimte kunnen besparen door (een deel van) de handdoeken buiten de badkamer neer te leggen. Verdeel ze over je gezinsleden en geef ze voldoende handdoeken voor de hele week. In eerste instantie moeten ze er misschien nog even aan wennen dat ze hun handdoek en toiletspulletjes zelf moeten meenemen naar de badkamer, maar zoiets went snel. Je zult merken dat je badkamer op deze manier een stuk ruimer lijkt en makkelijker bij te houden is.