Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Wist je dat een gemiddeld gezin 150 euro kan besparen op voedsel? Gemiddeld wordt er zo’n 50 kilo aan eten per gezin per jaar weggegooid. Dit komt overeen met een geldwaarde van 150 euro. Gooi jij ook regelmatig eten weg? Dat is niet alleen zonde van het voedsel, maar ook van je geld. Daarom hieronder enkele tips om te voorkomen dat je eten weg moet gooien. 

  •          Koop niet te veel in. boodschappen voor een hele week doen is prima, maar denk goed na wat je nodig hebt. Plan je maaltijden en zorg dat dingen die snel bederven als eerste gegeten worden. Een andere oplossing is één dag per week geen maaltijd in te plannen, maar deze dag te bestempelen als kliekjesdag. Je eet op die dag maaltijden die over zijn en die je eerder hebt ingevroren of maakt van de restjes van die week een nieuwe maaltijd.
  •           Bewaar vlees en vis zoveel mogelijk in de vriezer. Haal het er de avond voordat je het wilt eten uit en laat het in de koelkast ontdooien.
  •           Zorg dat je koelkast op de juiste temperatuur is (4 graden Celsius). Op deze temperatuur groeien bacteriën minder snel en zal je eten dus langer goed blijven.
  •           Zet bederfelijke producten zo snel mogelijk na aankoop in de koelkast.
  •           Eten dat er nog goed uitziet en nog goed ruikt kun je meestal ook na de THT-datum (tenminste houdbaar tot datum) nog eten of drinken.
  •            Producten met een TGT-datum (tenminste goed tot datum) kunnen na deze datum bedorven zijn. Zorg daarom dat je deze producten voor die datum gebruikt.
  •      Heb je kliekjes over? Ook hier kun je heerlijke maaltijden van maken. Kijk voor inspiratie eens op www.kliekipedia.nl. Restjes waarvan je voldoende hebt voor één portie kun je per portie invriezen. Altijd handig voor extra eters of wanneer iemand eerder of later moet eten dan de rest van het gezin. 

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.