Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Elektrische apparaten zijn inmiddels een onmisbaar onderdeel in ons leven. Helaas hoort bij de kleinere mobiele apparaten ook altijd een heel assortiment aan snoertjes en opladers. En vaak zijn die ook nog eens niet onderling uitwisselbaar en bovendien moeilijk uit elkaar te houden. Daarom vandaag even een snelle tip voor iedereen die ook een wirwar van snoertjes en opladers voor alle elektrische apparaten in huis heeft. En daardoor altijd moet zoeken naar het juiste snoertje.

De oplossing voor het vinden van het juiste snoertje bij het juiste apparaat is eigenlijk heel simpel. Label ze, dan is het snoertje dat je nodig hebt snel gevonden. Labelen kun je bijvoorbeeld met een labelmaker doen. Heb je die niet, dan kun je ook gewoon stickers (bijvoorbeeld zelfklevende etiketten) gebruiken waar je op schrijft waar het snoertje voor bestemd is. 

Een andere manier om alle snoertjes uit elkaar te houden, is door te werken met kleurcodes. Hiervoor plak je een stukje gekleurd tape om het snoertje. Plak eventueel eenzelfde kleur tape op de achterkant van het apparaat of op het hoesje van bijvoorbeeld je telefoon. Nu hoef je alleen maar de juiste kleuren bij elkaar te zoeken. Dat maakt het terugvinden nog makkelijker!

En waar laat je al die snoertjes dan? Berg ze bij voorkeur bij elkaar op. Allemaal in een laatje, bakje of mandje dat dan het liefst in de buurt staat van de plek waar je ze gebruikt. Dus USB-snoertjes in de buurt van je computer en opladers in de buurt van het stopcontact dat je daar meestal voor gebruikt. Wil je voorkomen dat je woonkamer een verzamelplek van losse snoertjes en apparaten wordt, vraag je gezinsleden dan om hun snoertjes en opladers op hun eigen kamer te bewaren. Of creëer een centrale oplaadplek voor alle apparatuur en geef iedereen een eigen bakje of mandje voor de bijbehorende snoertjes.