Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Dag 6 van de Helweek. De dag waarop je uitsluitend positief mag zijn en positieve dingen mag denken. Positief zijn met de weersvoorspelling voor deze dag et daarbij het vooruitzicht dan de post te mogen bezorgen, was een beetje lastig. Mijn innerlijke dialoog kwam dan ook vooral neer op: 'Ik heb hier geen zin in.' Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Dus bedacht ik me dat ik wel vaker gewerkt heb met zulk weer en dat ik de middag heus wel door zal komen. Bovendien kan ik er toch niets aan veranderen. Vorig jaar heb ik twee dagen in de stromende regen gewandeld. Wat stelt die paar uurtjes nu dan voor?

Positieve gedachten

Hoewel het weer ’s ochtends nog goed was, begon het natuurlijk toen ik de deur uit ging te regenen. Maar het geeft niet. Het is alweer dag 6 van de Helweek, ik heb een leuke wijk en door het weer zal het vast niet druk zijn in de stad, dus ik kan lekker doorlopen. Bovendien moet ik bij een paar flats zijn, dus kan ik daar lekker schuilen voor de regen. En het is zomervakantie, dus er is weinig post. Ook niet erg op een dag als deze. Ik kan het wel, positief denken!

Pech en toch positief blijven

Vol goede moed ga ik aan het werk. Maar als ik na de eerste adressen weer op mijn fiets stap en kracht moet zetten om tegen de wind in te fietsen, knalt mijn ketting eraf. Met een gesloten kettingkast is die er niet eventjes snel opgezet. Ik overweeg mijn opties terwijl ik naar het volgende adres loop. In deze wijk ligt alles dicht bij elkaar, lopend van adres naar adres duurt niet veel langer dan met de fiets. Toch weer positief! Welke fietsenmakers zijn er in de buurt? Is het handig daarheen te lopen? Uiteindelijk besluit ik eerst alle post te bezorgen, zodat ik voor het hoogtepunt van de storm weer thuis ben. En hoewel het wel een stukje lopen is naar huis, is het ook best goed te doen.

Op weg naar huis bedenk ik me dat ik op deze manier meteen wat extra beweging krijg, dat dit stukje niets voorstelt als je 40 km op een dag kunt lopen en dat de regen niet meer uitmaakt omdat ik toch al nat was. Ik denk aan iets warms te drinken, een warme douche en droge kleren. Hoe fijn zal dat zijn? En ineens ben ik ook al thuis. Het werkt echt, deze positieve dialoog.

Werken op zaterdag

Op zaterdag wordt er in de Helweek gewoon gewerkt. Nu doe ik dat toch altijd al op zaterdag, dus dat was voor mij niet nieuw. Wel had ik ’s ochtends moeite om me te concentreren. Werken aan mijn project zat er dus niet in. Toen ik merkte dat ik daar niets mee opschoot, ben ik mijn aandacht gaan verleggen naar de kleine dingetjes op mijn to do lijst. Ik heb niet superveel meer gedaan, maar toch een aantal klusjes kunnen wegstrepen.

’s Middags doe ik ook weer een aantal kleine dingen. ’s Avonds bekruipt me het gevoel dat de helweek voorbij is, hoewel ik natuurlijk nog één dag te gaan heb. Het feestelijke gevoel zorgt ervoor dat ik wel rond 22.00 uur in bed lig, maar pas om 22.30 uur het licht uit doe. En hoewel ik morgen ook weer om 5.00 uur op zou moeten staan, besluit ik toch om geen wekker te zetten.