Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Dag 5 van de Helweek alweer. Hoewel ik vijf uur nog steeds wel heel erg vroeg vind, sta ik niet met tegenzin op. Ik verheug me op het ontbijt dat ik zo ga klaarmaken en ik heb ook echt zin in een paar uur geconcentreerd werken. De zeven uur slaap die ik op deze manier elke nacht krijg, is echt te weinig voor me, Maar gewoon om 6 uur opstaan vanaf volgende week lijkt me een prima idee.

De ochtend verloopt eigenlijk soepel. Dag vijf staat in het teken van rust en herstel. Maar omdat ik de nacht niet doorgewerkt heb, is de behoefte aan rust en herstel minder groot dan bij die hards die wel een hele nacht zijn doorgegaan. De afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met het zoeken naar de balans. Dat was ook een van de redenen dat ik deze helweek wilde doen. Uitvinden waar ik me goed bij voel. De goede gewoontes die wat weggezakt zijn of die ik wil aannemen in mijn dagelijks schema passen en kijken hoe dat bevalt. Na een ochtendje werken ga ik een uurtje bewegen (fietsen en wandelen). Sporten kun je het niet noemen, daarvoor is het niet intensief genoeg. Eigenlijk moet je van Bertrand Larssen elke dag een uur sporten. En hoewel ik het sporten heel graag weer wil oppakken, heb ik dat deze week heel bewust niet gedaan. Ik heb vorige week mijn voeten aardig kapot gelopen tijdens de Apeldoornse Vierdaagse en wil ze even de tijd geven goed te herstellen. Daarnaast had ik deze week sowieso voldoende beweging met mijn werk buitenshuis. Volgende week ga ik het sporten zeker weer oppakken.

Na de lunch overvalt de vermoeidheid me en na nog wat huishoudelijke klusjes ga ik even liggen voor een powernap. Daarna voel ik me weer fit. Ook dit valt me deze week op. Een kwartiertje tot een half uurtje slapen ’s middags geeft een enorme energieboost. Ook iets om te onthouden. De rest van de middag werk ik verder aan mijn project en wanneer de concentratie even afneemt, ga ik aan de slag met mijn mailbox. Aan het eind van de dag is mijn mailbox leeg. Missie geslaagd!

Ik maak weer en gezonde maaltijd klaar en bereid meteen ook het eten voor morgen voor. Deze week besteed ik meer tijd aan het maken van eten (vooral aan het ontbijt en lunch) dan voorheen en dat bevalt goed. Ik vind het fijn om zelf dingen te maken, maar neem er niet altijd de tijd voor. En eigenlijk kost het uiteindelijk helemaal niet zoveel extra tijd.

Na het eten handel ik toch nog even snel een paar klusjes af. Daarna zit ik nog even op de bank met mijn haakwerk. Ik ben moe en ga dan ook op tijd naar bed. Ruim voor tien uur lig ik erin. Nog even wat lezen en dan lekker slapen.