Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

De donderdag is de dag waarop je de hele nacht op moet blijven. Om meteen elke illusie die je daarover mocht hebben weg te nemen, dat heb ik niet gedaan. Het is mijn bedoeling om deze week zo productief mogelijk te zijn en tegelijkertijd een goede balans te vinden. En hoewel ik best een hele waslijst met klusjes kan bedenken om de helnacht door te komen, zie ik mezelf niet daarna alsnog een dag productief zijn. Mezelf kennende heb ik zelfs meerdere dagen nodig om te herstellen. Na de vermoeidheid van afgelopen dinsdag lijkt een helnacht helemaal een brug te ver. Dus… Geen helnacht vandaag.

Gewoontes

Wat dan wel? Gewoon om vijf uur opstaan. Ik geniet van de rust die deze vroege uurtjes met zich meebrengen. Balkondeur open, schrijven, ontbijtje maken. Op de een of andere manier is deze week ook de gewoonte ontstaan om mijn ontbijtboel af te wassen terwijl ik wacht tot het theewater kookt (ik drink mijn thee meestal pas nadat ik gegeten heb). Thee drinken is  ook nieuw, want meestal begin ik de dag met een kop koffie. Mijn gewoonte om liters koffie te drinken heb ik echter terug gebracht naar twee koppen per dag. De eerste kop koffie als ik aan mijn werkdag begin (als beloning dat ik begin). De tweede als de middagdip toeslaat. Ook een hele fijne gewoonte: 's ochtends mijn Noorse vriendin e-mailen met mijn plannen voor vandaag. Zo houden we elkaar gemotiveerd. Het geeft een beetje het gevoel van een kantoor binnenlopen en je collega's begroeten voor je aan je werkdag begint. Meestal begin ik na het betreffende mailtje ook meteen maar de rest van e-mails te lezen. Deze week doe ik dat echter niet. In de middag is er e-mailtijd, dus sluit in mijn mailprogramma na het versturen van mijn eerste mail meteen weer.

De ochtend breng ik voornamelijk door met schrijven. Ik werk aan mijn project en aan mijn blog. Verder doe ik wat kleine huishoudelijke klusjes. Telkens wanneer ik door het huis loop zie ik kleine dingetjes liggen. De was aan het wasrek die gevouwen moet worden, spullen die niet op hun plek liggen etc.

Powernap en e-mail

’s Middags werk ik een paar uur buiten de deur. Als ik terug kom ben ik moe. Na een kop koffie geef ik toch toe aan de vermoeidheid en doe een half uurtje een powernap op de bank. Daarna een douche en ik voel me weer helemaal fit.

Ik begin alvast met de voorbereidingen voor het avondeten en maak een start met het opruimen van mijn e-mail. Best wel erg dat mijn mailbox zo vol staat. Waarom verwijder ik de mailtjes waar ik niets mee hoef te doen niet gewoon? Gelukkig is wel alles beantwoord en afgehandeld, dus het meeste kan ik zo verwijderen. Helaas zitten er hier en daar nog wel wat mailtjes tussen die ik wil bewaren omdat er belangrijke informatie in staat. Ik durf dus niet zomaar alles in één keer te verwijderen, dus kost het me nu gewoon heel veel tijd. Zonde. Nu toch maar voortaan elke dag mijn mailbox leegmaken.

Ik had eigenlijk vandaag ook nog mijn administratie willen doen, maar dat is er niet meer van gekomen. Nou ja, dat schuiven we dan maar door naar morgen. Wel ga ik na het eten nog even door met het opschonen van mijn e-mail.

Uit je comfortzone

Alles bij elkaar was vandaag een prima dag. Ik heb me de hele dag goed gevoeld en ben erg productief geweest. Dag vier gaat over buiten je comfortzone treden. Ik moet bekennen dat dat juist helemaal niet het geval was vandaag. Het lijkt juist alsof ik nu eindelijk in een lekker ritme kom. Ik heb dan ook het gevoel dat ik deze manier van vroeg opstaan en mijn dagindeling zoals ik hem nu heb, goed vol kan houden. Oké, misschien is een uurtje later opstaan wel net iets fijner.

Natuurlijk ervaar ik nu niet de Helnacht, wat me zeker uit mijn comfortzone gehaald zou hebben. En ook heb ik niet iets gepland om mijn angsten te overwinnen. Hmm, Betrand Larssen zou dit misschien niet zo’n goede invulling van de donderdag vinden. Niettemin ben ik er zelf wel blij mee. Om vijf voor tien doe ik het licht uit en ga lekker slapen.