Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Natuurlijk kwam ook de keuken aan de beurt tijdens mijn Marie Kondo opruimmanie. KonMari-en in de keuken was in dit geval vooral opnieuw indelen. Uiteindelijk heb ik niet veel spullen weg gedaan in de keuken. Wel heb ik een groot aantal dingen verplaatst en kasten anders ingedeeld.

 

Kastruimte creëren

Soms moet je wat aanpassingen in je kasten doen. Door een plank in hoogte te verstellen, ontstond er ruimte om o.a. de keukenmachine in zijn geheel in het kastje te zetten. Voorheen stond hij in onderdelen op de plank omdat hij anders te hoog was. Door het verstellen van een plank bespaarde ik zoveel ruimte dat er een extra plank vrij kwam. Daar heb ik nu de bakvormen staan. Die waren eerst verdeeld over de lade onder de oven en de servieskast. Het verstellen van deze plank was eerlijk gezegd geen vooropgezet plan. Ik zag de oplossing pas toen ik alles uit het kastje had gehaald en me afvroeg hoe ik het terug zou zetten. Eerst leegruimen helpt blijkbaar echt.

 

Kookboeken

Hetzelfde gebeurde bij het opruimen van de kookboeken. Die stonden eerst op een open plank, wat nogal onrustig oogde. Toen mijn man liet vallen dat hij glazen potten met pasta etc. zo mooi vond, wist ik dat die potten op deze plank zouden moeten staan. Maar dan moest ik wel een andere plek voor de kookboeken vinden. Terwijl ik het keukenkastje waar onze voorraad in staat aan het leegruimen was, bedacht ik ineens iets. Het zou een mooie plek voor onze kookboeken kunnen zijn. Doordat ze daar achter deurtjes staan, heb je niet dat rommelige aanzicht waar ik me zo aan stoorde. Bovendien is de wens van mijn man ook in vervulling gegaan. Een deel van onze voorraad (die dus eerst in dat kastje stond), zit nu in deze potten op de open plank. Een mooie blikvanger in onze keuken.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.