Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Komono... De verzamelnaam voor een categorie 'allerlei' van Marie Kondo. Nou komono hebben we genoeg in huis.

Op onze overloop staat een heel handig ladekastje. Zo handig, dat je er van alles in kunt stoppen. En ja, dat ladekastje was ook nog eens per lade gesorteerd. Een lade met klusspullen, een lade met feestartikelen, een lade met elektra en een lade met allerlei andere dingen waar we geen aparte categorie aan konden geven. Helaas werd er steeds meer in de lades gestopt. En het kastje had dan ook nog eens een bovenkant. Daarop belandden dan tijdelijk spullen. Het verblijf van deze dingen was echter al lang niet meer tijdelijk. Dus... aan de slag met dit kastje. 

Het kostte wel een middagje sorteren, maar hier zie je het eindresultaat: een la met elektra en schoenpoetsspullen, een la met naaispullen en knijpers (stonden eerst bovenop) en een aantal kleiner dingetjes (waaronder oude flimpjes van manlief) en tenslotte een la met klusspullen. Wat? Mis je nog een la? Dat klopt. Die is LEEG! En nee, de versieringen zijn niet weggegooid, maar naar de berging verhuisd, maak je daarover geen zorgen. De berging is kort geleden opgeruimd en daar bevinden zich ook de kerstversieringen en paasversieringen. De andere versieringen (verjaardagsslingers etc.) lagen echter op de een of andere manier in dit kastje. Het leek me alleen maar logisch om die gewoon bij de andere versiering op te bergen. Vooral omdat ze net zo weinig gebruikt worden als de seizoensartikelen.

Op het moment dat ik dit schrijf heeft de lege la inmiddels ook een bestemming gekregen. Die is bestemd voor decoratiemateriaal (voornamelijk kaarsen, waxinelichtjes etc.). Daar heb ik een aantal dingen van die ik af en toe afwissel. Dit is een mooie la om alles overzichtelijk in te bewaren.

Zoals je ziet heb ik in de lades veel spullen in bakjes in de lades gezet. Dit zorgt ervoor dat de la netjes en overzichtelijk blijft.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.