Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Nog steeds ga ik mijn huis door volgens de methode van Marie Kondo. Deze keer zijn de cd's en dvd's aan de beurt. Deze liggen allemaal redelijk bij elkaar in de buurt. De cd's zijn in IKEA dozen opgeborgen, de DVD's staan in het tv-kastje. En o ja, in één van de CD-dozen vind ik ook nog wat cassettebandjes

Na het uitzoeken van de papieren, ben ik blij dat dit een overzichtelijk klusje is. Ik heb niet superveel cd's en nog minder dvd's. Ook het selectieproces verloopt vrij makkelijk. Ik kan van elke cd of dvd vrij snel beslissen of ik ze wil houden. Een paar cassettebandjes roepen twijfel op, maar ook daarin weet ik uiteindelijk te kiezen. Slechts twee cd's worden aan de kant gelegd. De één maakten we ooit voor een collega die afscheid nam, de ander is ooit eens gekocht tijdens een verre reis. Het zijn de herinneringen die het wegdoen moeilijk maken, niet de muziek zelf. Misschien is het een beetje flauw, maar ik besluit ze onder de categorie 'sentimentele dingen' te laten vallen en gooi ze in de speciale doos die ik hiervoor heb. Deze categorie komt als laatste aan de beurt, dus ik kan er nog even over nadenken.

Ik besluit de cd's en DVD's allemaal bij elkaar te houden. Waren de cd's eerst verdeeld over vier dozen, nu heb ik voldoende aan drie waar ook de DVD's nog inpassen. Het eindresultaat:

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.