Search

Aanmelden Nieuwsbrief

Meer tips over het opruimen en organiseren van je huis, huishouden en taken lezen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt elke week nieuwe tips in je mailbox. Bovendien ontvang je ook nog eens de gratis printable van het Basis Huishoudschema.

Meld je hier aan.

Het opruimen van de papieren is een taak waar je niet blij van wordt. Althans ik niet. Niettemin is het wel een fijn idee dat straks alles weer uitgezocht en op orde is. Maar er blijft toch heel wat meer bewaard dan Marie Kondo adviseert. Mocht ik ooit nog papieren nodig hebben (bijvoorbeeld voor de belastingdienst) dan is het een fijn gevoel dat ik ze nog heb en ze snel kan vinden. 

Langzaam maar zeker raak ik door de papieren heen. Inmiddels is de administratie helemaal op orde. In eerste instantie was de gezamenlijke administratie en een deel van de bedrijfsadministratie in een archiefla opgeslagen. Inmiddels heb ik de gezamenlijke administratie en mijn bedrijfsadministratie beiden overgeheveld naar een ordner. De persoonlijke administratie zit nog steeds in een archieflade. 

 

Indeling gezamenlijke administratie

De gezamenlijke administratie is als volgt ingedeeld:

  • Belangrijke informatie (telefoonnummers en nummers van ziektekostenverzekeringen etc.) zoals die ook in mijn huishoudmap zitten.
  • Abonnementen/contracten (abonnementen op tv-gids etc. maar ook energiecontracten etc.)
  • Bonnen/garantie (garantiebewijzen en bonnen van duurdere aankopen)
  • Gebruiksaanwijzingen
  • Verzekeringen
  • Huis (alle informatie over ons huis, zoals huurcontract, voorwaarden, bonnen van reparaties etc.)

 

Papieren bewaren voor de belastingdienst

Overigens is alle informatie die bewaard moet worden voor de belastingdienst, maar die we in principe niet meer nodig hebben, opgeborgen in een aparte doos. Alles zit per jaar in een L-mapje. Zo kan elk jaar het oudste mapje weggegooid worden en kan (nadat de belastingaangifte gedaan is) het nieuwste mapje eraan toegevoegd worden. En heb je onverhoopt toch nog iets nodig, dan is het ook weer makkelijk terug te vinden.

 

P.S.

Wil je meer rust, ruimte en overzicht? In de gratis minicursus 'Een opgeruimd leven' laat ik je zien hoe je overzicht kunt creëren in je spullen en je taken en hoe je je huis schoon kunt houden door schoonmaakroutines in te voeren. Je kunt je hier aanmelden en de minicursus vervolgens downloaden.